The 57th Israel Annual Conference on Aerospace Sciences (IACAS) took place on March 15-16, 2017 in Tel Aviv and at the Technion

20.03.2017

כנס זה, התקיים זו השנה ה-57 ביוזמה משותפת של הפקולטה להנדסת אוירונוטיקה וחלל בטכניון, אוניברסיטת בן-גוריון, אוניברסיטת ת"א, התעשיות הביטחוניות בארץ, משרד הביטחון וצה"ל וגופים נוספים.

בכנס השתתפו יותר מ-500 מהנדסים, מדענים ומומחים אחרים מישראל ומחו”ל, ובמהלכו התקיימו הרצאות מליאה מרתקות ו-20 מושבים מקבילים בתחומים מגוונים בחזית הטכנולוגיה ובהם מערכות הנעה ותהליכי בעירה, הנחיה, שערוך, ניווט ובקרה, בקרת זרימה, זרימה חישובית, אווירואלסטיות, אופטימיזציה, מכניקת ודינמיקת הזורמים, מבני אווירו-חלל, הנדסת מערכת ועוד. בנוסף, כלל הכנס מושב פרויקטי תעשייה ומושב תחרות פרויקטי סטודנטים. כמו כן, במסגרת המליאה התקיימו הרצאות על פרויקטי  סטודנטים אשר זכו במקומות גבוהים בתחרויות בינלאומיות חשובות, ובהן הוצגו פרויקט AUVSI של סטודנטים מהטכניון ופרויקט DBF של סטודנטים מאוניברסיטת תל אביב.

באולם ההתכנסות הציגו תעשיות שונות את מוצריהן לקהל המשתתפים וכן הוקרנו סרטוני תדמית של מגוון חברות מהתחום.

השנה, לראשונה בכנס, הוצגה בפני המשתתפים חידה אשר זיכתה את הפותר נכונה, דמיטרי טיחומירוב, ב"טיסה" זוגית בכדור פורח ולאחריה ארוחת בוקר זוגית.

דמיטרי טיחומירוב זכה בפרס בגין פתרון נכון של החידה          כתב החידה ותיבת שוברי התשובות

לצפייה בכתבה על הכנס באתר הטכניון ובה פירוט על הרצאות המליאה המרתקות – לחצו כאן.

לצפייה בפרטים על מרצי המליאה המוזמנים ונושאי הרצאותיהם, לחצו כאן.
לצפייה בתכנית הכנס אונליין, הכוללת את תקצירי ההרצאות, לחצו כאן.

ולצפייה בתמונות מהכנס, לחצו כאן.

לבוקרו של יומו הראשון של הכנס הוזמנו 50 תלמידי י"ב אשר נרשמו למסלול העתודה לפקולטה להנדסת אוירונוטיקה וחלל (מתוך כ-200 רשומים לעתודה למסלול זה).
לתלמידים אלו הוגדרה תכנית נפרדת מהכנס ובה נחשפו לתכנים הנוגעים למסלול הלימודים בפקולטה ולפרטים בנוגע למסלול העתודה. כמו כן, הוצגו בפניהם מגוון התפקידים הקיימים עבור בוגרי הפקולטה בצה"ל ובחיל האויר בפרט, וכן האזינו התלמידים לפאנל בהשתתפותם של גורמים מהצבא ומהתעשייה, שהינם עתודאים בוגרי הפקולטה.

בטקס הענקת הפרסים, המתקיים מדי שנה במסגרת ארוחת הערב החגיגית בסיום יומו הראשון של הכנס, הוענקו לחברי סגל, לסטודנטים ולבוגרים מהפקולטה להנדסת אוירונוטיקה וחלל, הפרסים הבאים:

שני פרסים לזכרו של דר' אריה הלל הוענקו לזוכים הבאים:

• סטודנט לתואר דוקטור – פבל גאליץ', בגין מחקרו בנושא "Manipulating elastic wave propagation in non-linear flexible materials via external stimuli" (בהנחיית פרופ' סטפן רודיך).
    פבל גאליץ', סטודנט לתואר דוקטור, מקבל את פרס הלל
  • סטודנט לתואר מגיסטר – דניאל קריב, בגין מחקרו בנושא " תגובה דינמית של מטוס גמיש להטלת מטען" (בהנחיית פרופ' דניאלה רווה).
    דניאל קריב, סטודנט לתואר מגיסטר, מקבל את פרס הלל

הפרס לשנת 2017 מטעם דבורה תבל"א ופרופ' יוסף שנער ז"ל הוענק לסטודנט לתואר דוקטור רוני צליק, בגין מחקרו בנושא – "הנחיה אופטימלית להכתבת זווית וזמן פגיעה" (בהנחיית פרופ' טל שימא).
רוני צליק, סטודנט לתואר דוקטור, מקבל את פרס שנער

שני פרסים לחוקרים צעירים ע"ש פרופ' מאיר חנין ז"ל הוענקו לזוכים הבאים:

• חבר סגל צעיר – פרופ' משנה דן זלזו, על הצטיינותו במחקר בתחומי בקרה ותאום של קבוצות של מערכות דינאמיות.
    פרופ' משנה דן זלזו, מקבל את פרס חנין לחבר סגל צעיר
  • סטודנט לתואר דוקטור – פדריקו רויזנר, בגין מחקרו בנושא: "אנליזת יציבות של מערכות אוירו-סרוו אלסטיות ע"י שימוש בתגובה דינמית ומרווחי פרפור פרמטריים".
    פדריקו רויזנר, סטודנט לתואר דוקטור, מקבל את פרס חנין

הפרס ע"ש ניב-יה דורבן ניתן השנה לכותבים של שני מאמרים שונים:

• למיכאל יובנוביץ' על מאמרו בנושא: “F-16 Aircraft Ground Vibration Test Analysis Using Advanced Multi-Patch Estimation Techniques”.
  • למרצה בכירה אוקסנה סטלנוב, טוביה קוגן, מיכאל פארן והדר בן גידה על מאמרם בנושא: “Noise Reduction of a UAV Propeller Using Grit-Type Boundary Layer Tripping”.
    כל מקבלי פרס ניב-יה דורבן

הפרס בתחרות פרויקטי סטודנטים ע"ש דר' שלומית גליא הוענק לסטודנטים ליאורה ג'ני הוכשטיין,  אבישי חסידוף, אורטל כהן, אופק כץ, לירן סהר, חוסיין סוויד, ולדימיר פרפץ', אסף קופליק, יפעת רגנסברג ואלברו רינגל, בגין הפרויקט “Aerial – Drilling Rigs Defense Missile”,  אשר הונחה על ידי מר עודד נווה.
ליאור הוכשטיין ואורטל כהן, נציגות הקבוצה, יחד עם עודד נווה, מקבלים את הפרס ע"ש שלומית גליא בתחרות פרויקטי הסטודנטים

ברכות חמות לכל הזוכים!

יו”ר הועדה המארגנת של הכנס היה מר אבי בלסברגר, מנכ”ל סוכנות החלל הישראלית, יו”ר ועדת המאמרים היה דר' יובל לוי, מנכ”ל חברת ISCFDC ומרצה מן החוץ בפקולטה להנדסת אוירונוטיקה וחלל. מנהלת הכנס היתה ורד סגינר וחברי הוועדה המארגנת היו בכירים מהתעשיות הגדולות, מצה”ל ומהאקדמיה.