נציגות ישראלית ל InterPore

07.07.2021

אינטרפור (INTERPOR), האגודה הבינלאומית לחקר חומרים נקבוביים, היא ארגון מדעי עצמאי ללא מטרות רווח שהוקם בשנת 2008. מטרות הארגון הן לקדם ולהפיץ ידע לצורך הבנה, אפיון ומידול של מערכות נקבוביות טבעיות ומתועשות. https://www.interpore.org/

מרצה בכיר ד"ר אלכסנדרוס טרסיס מהפקולטה להנדסת אווירונאוטיקה וחלל בטכניון היה שותף להקמת הנציגות הישראלית של אינטרפור. הפגישה המדעית הראשונה התקיימה באוניברסיטת תל אביב ב -1 ביולי 2021 ומשכה יותר מ -60 חוקרים מרחבי הארץ. InterPore Israel  תתמקד בייזום וטיפוח שיתופי פעולה בין רשת רחבה של חוקרים מתחומים שונים המגיעים מהאקדמיה, מכוני מחקר ומהתעשייה. הסדנה השנתית תשמש כפורום פתוח, בו אנשים יוכלו להציג הישגי מחקר עדכניים, כמו גם בעיות הקשורות למחקר על מנת לאפשר שיתופי פעולה רב תחומיים במחקר הנוגע לתחום בארץ. הסימפוזיון הבא יתקיים ביולי 2022.

הוועדה המייסדת (משמאל לימין): יניב אדרי (טכניון), אלכסנדרוס טרזיס (טכניון), אבינועם רבינוביץ' (אוניברסיטת תל-אביב), בריאן ברקוביץ' (מכון ויצמן למדע), סקוט ק 'האנסן (אוניברסיטת בן-גוריון בנגב), ונמרוד שוורץ (האוניברסיטה העברית בירושלים, לא צולם).