Students placed second in the 13th Annual Student Unmanned Air Systems (SUAS) Competition

23.06.2015

צוות סטודנטים מהטכניון, בהנחייתם של דרור ארצי, עמית איידס ואיתי אור, זכה במקום השני בתחרות היוקרתית של האגודה הבינלאומית לכלי טיס בלתי מאוישים (AUVSI) שהתקיימה בסוף השבוע במרילנד, ארה”ב. בתחרות השתתפו 55 נבחרות מאוניברסיטאות ומכללות מרחבי העולם, רובן מארה”ב. רק 32 מהן הגיעו בסופו של דבר לשלב הטסת המערכת.

1

נבחרת הטכניון, שכללה סטודנטים מהפקולטות להנדסת אווירונוטיקה וחלל ומהפקולטה להנדסת חשמל, פיתחה שתי מערכות מוטסות אוטונומיות המבצעות תצפית, זיהוי מטרות, העברת תקשורת והטלת מטענים למטרה. בכל אחד מכלי הטיס הותקנו מערכות מתקדמות ובהן מצלמה מיוצבת, מחשב מוטס לעיבוד התמונה ומערכת תקשורת לשליטה, בקרה והעברת תמונות. תחנת הקרקע כוללת מערכת שליטה למעקב אחרי הטיסה האוטונומית, איסוף תמונות ועיבודן ומערכת תקשורת לפיקוד, בקרה והעברת התמונות.

2

לצוותים ניתנו 20 דקות להכנת המערכת, כולל התחנה הקרקעית. מנחה הפרויקט, דרור ארצי, סיפר כי “במשך 26 דקות טס המטוס וביצע את המשימות שלקחנו על עצמנו – טיסה אוטונומית בשטח מוגדר לחיפוש מטרות קרקעיות, זיהוי תמונות, זיהוי תחנת תקשורת קרקעית, זיהוי מטרה צדדית מחוץ לנתיב הטיסה וזיהוי מטרת דמות. כל זאת תוך טיסה אוטונומית ושידור הנתונים בזמן אמת לקרקע. בנוסף כללה התחרות הצגת מוכנות-לטיסה של המערכת, ועל כך זכה הצוות למחמאות מצוות השופטים. על כתיבת מסמך הנדסי (JOURNAL PAPER) קיבל הצוות את מירב הנקודות ודורג במקום הראשון.”

במהלך תשעת החודשים שקדמו לתחרות התנסו הסטודנטים בפיתוח מערכת כוללת, בייצור כלי טיס, בביצוע אנליזות וניסויים מורכבים, בתפעול המערכת כולה תוך עבודת צוות מתואמת (CRM) ובביצוע פרישׂה מבצעית. “קיבלנו סיוע ותמיכה מכמה חברות וארגונים,” אומר ארצי, “ובכלל זה חברת רפאל, התעשייה האווירית, אלביט מערכות, קלקר עין כרמל, DHL, אינטליטק, אינטל, קרן אולנדורף, yeshgo והמעבדות לעיבוד תמונה בפקולטה להנדסת חשמל בטכניון. הצוות הדגים בתחרות את הרמה האקדמית הגבוהה של בוגרי הטכניון לעתיד, והציג שוב את יכולותיה של ישראל בפיתוח מערכות משולבות וכלי טיס בלתי מאוישים.”

“זו התרגשות בלתי רגילה מבחינתי,” סיכם ארצי את הזכייה, “אני מרגיש שיש שכר לעמלי. הסטודנטים עבדו נהדר לאורך כל השנה, וההישג שלהם הוא פרי עבודה קשה ומאומצת. ההטסה וההצלחה של המערכת הן תוצר של תהליך למידה ורכישת ידע הנדסי מכל השנה.”

במקום הראשון זכה צוות סטודנטים מהודו.

3