Technion placed 4th in the 14th AUVSI Student UAS Competition 2016 in the U.S.A.

05.07.2016

צוות הטכניון זכה במקום הרביעי בתחרות הבינ"ל היוקרתית בארה"ב של אירגון ה-AUVSI לפיתוח והטסה של מערכת אוטונומית אווירית. התחרות התקיימה בין ה-16 ל-19 בחודש יוני ב-Webster Field שליד Washington DC.

בפרויקט עסקו במשותף 19 סטודנטים מהפקולטה להנדסה אוירונוטיקה וחלל ומהפקולטה להנדסת חשמל.

AUVSI 2016AUVSI 2016

במהלך שנת הלימודים תשע"ו פיתח הצוות המשותף פלטפורמה אווירית (כלי טייס בלתי מאויש) אוטונומי, המסוגל להמריא, לטוס, לזהות מטרות, להטיל מטען ועוד – הכול בצורה אוטונומית.
לצורך זה פיתחו הסטודנטים, בנוסף לכלי הטייס עצמו, גם מטע"ד מסתובב עם מצלמה מיוצבת בחרטום המטוס, אלגוריתם להתחמקות ממכשולים ווירטואליים תוך כדי הטיסה האוטונומית, אלגוריתם לזיהוי ואיפיון מטרות בצורה אוטומטית, אלגוריתם לצילום רציף המאפשר הצגת כיסוי שטח הסיור בזמן אמיתי וכמובן ממשקי הפעלה ממוחשבים שמאפשרים לצוות הקרקע (הסטודנטים…) לעקוב אחר כל המשימות בעת ביצוען.

AUVSI 2016  AUVSI 2016

במהלך הפרויקט צברו הסטודנטים ניסיון רב בעבודה וראיה מערכתית, בשילוב דיסציפלינות אווירונאוטיות ואחרות ובתהליכי פיתוח רבים שכללו גם ייצור, רכש, אינטגרציה, בדיקות וניסויים. כמו בחיים האמתיים, תהליך זה היה רצוף בלא מעט תקלות, כישלונות ותסכולים שעל כולם התגבר הצוות בכישרון רב עם הרבה מוטיבציה ועבודת צוות.

AUVSI 2016  AUVSI 2016

AUVSI 2016

את התחרות התחילו 46 אוניברסיטאות, אך בגלל רמת הדרישות , הגיעו לקו הטיסה והמריאו לשלב ההדגמה הסופי רק 24 נבחרות.

AUVSI 2016

הנבחרת שלנו קיבלה את המקום הראשון עבור הדו"ח ההנדסי המסכם את הפיתוח, את המקום הראשון עבור הצגת "סקר מוכנות לטיסה" ואת המקום החמישי במשימות הטיסה של המערכת ובסיכום את המקום הרביעי הכולל.

בנוסף, לנבחרת הוענק ציון לשבח על ה"תדריך לפני טיסה" ("Pre-Flight Briefing") שהציגו, תדריך שהוצג על ידי שופטי התחרות במסגרת טקס הענקת הפרסים והומלץ על ידם כמודל לחיקוי עבור נבחרות שישתתפו בתחרויות בעתיד.

AUVSI 2016

את הפרויקט הנחה דרור ארצי – מרצה בכיר נספח מהפקולטה להנדסת אוירונוטיקה וחלל, כשעוזרים על ידו עמית איידס מהנדסת חשמל ויבגני גוטניק מהנדסת אוירונוטיקה.

"קפטן הנבחרת" היה הסטודנט אלירן אייל.

עזרה חשובה ביותר ניתנה לפרויקט ע"י המעבדה לעיבוד תמונה בהנדסת חשמל בראשותו של יוחנן ארז.

(אתר התחרות)