פרופסור פרדיננד זויסטובסקי נולד בפולין בשנת 1926. בשנת 1950 קיבל מאוניברסיטת לודג' תואר ראשון בהנדסה. מאותה אוניברסיטה קיבל, עוד באותה השנה, גם תואר שני בהנדסה אוירונוטית. את צעדיו הראשונים כמהנדס אוירונוטי עשה בפולין. בשנת 1956 עלה לשלטון בפולין הנשיא ולדיסלב גומולקה והוביל רפורמות רבות. בין השאר התיר ליהודי פולין, באופן חריג, לעזוב את המדינה, אם ברצונם לעלות למדינת ישראל. באותה תקופה החלה לפעול בטכניון הפקולטה החדשה להנדסה אוירונוטית. אחד הנושאים המרכזיים בהכשרתו של מהנדס אוירונוטי עוסק בתכן, יצור והחזקה של כלי טיס. מקימי הפקולטה התקשו במציאת מורה מתאים בתחום זה בישראל של אותם הזמנים. "עלית גומולקה" הביאה את הפתרון. בשנת 1957 קיבל פרד (כפי שנהגו לקרוא לו ידידיו) מינוי כמרצה בטכניון. הוא היה האחראי לבניית מערכת הקורסים שעסקו בתכן, ייצור והחזקה של כלי טייס. הלימודים בתחום זה החלו בשנת הלימודים השלישית וכללו את יסודות התכן. הלימודים התאורטיים היו מלווים בביצוע פרויקטים בנושאים שונים. במהלך שנת הלימודים הרביעית התרכזו הלימודים בהיבטים המיוחדים של תכן וייצור אוירונוטים. בשנת 1965 פרסם פרופסור זויסטובסקי ספר לימוד בנושא של עיבוד פלסטי ועיבוד שבבי.
פרופסור זויסטובסקי שימש כמרכז ידע בתחומו עבור הפעילות האוירונוטית הישראלית הצעירה, שהחלה להתפתח בסוף שנות החמישים ושנות השישים. בשנת 1961 הוענקה לו מלגה של ה- British Council אותה ניצל להשתלמות באוניברסיטת קרנפילד (Cranfield) וקבלת דיפלומה בהנדסה מתקדמת.
מחקריו של פרופסור זויסטובסקי היו בעלי אופי מעשי ויישומי. כך למשל אחד ממחקריו הראשונים בטכניון עסק במדידות מדויקות של הגאומטריה של חלקים שונים, ללא תלות בטמפרטורת הסביבה בעת ביצוע מדידות אלה. בשנים 1963-4 נרשמו בארה"ב פטנטים שהתבססו על מחקר זה. פרד עסק בבעיות שעלו כתוצאה מהפיתוח וההתקדמות בעולם ההנדסה האוירונוטית. במהלך שנות השבעים החל בעולם התעופה שימוש מוגבר בחומרים מרוכבים. בין השאר הציבה עובדה זאת אתגרים חדשים בתחום הייצור האוירונוטי. אחת מבעיות אלה הובילה למחקר של פרופסור זויסטובסקי שעסק בפיתוח מקדח מיוחד לקידוח חורים בחלקים דקים העשויים מחומרים מרוכבים. הוא פרסם דו"ח על תוצאות מחקר זה שיצא לאור באוניברסיטת דלפט (Delft) בהולנד בשנת 1987, כאשר שהה שם כפרופסור אורח בתחום של טכנולוגיית יצור מטוסים.
במשך כמעט 40 שנה היה פרופסור זויסטובסקי אחראי להכשרתם של בוגרי הפקולטה בתחום החשוב של תכן, יצור והחזקה. ידע זה היה מרכיב הכרחי בהתפתחות ובהישגים של ההנדסה האוירונוטית בישראל. במהלך שנות הלימוד המתקדמות השקיעו הסטודנטים בביצוע הפרויקטים מאמץ שעלה על המאמץ שהושקע בכל תחום אחר. פתגם סיני אומר "אני רואה אני שוכח, אני שומע אני לומד, אני עושה- אני זוכר." אבל זכרו של פרופסור זויסטובסקי חקוק בזיכרונו של כל בוגר פקולטה מאותן השנים לא רק בגלל ה"עשייה", אלא ובעיקר בגלל החשיפה לתחום שהשנים כמהנדס אוירונוטי הוכיחו לאותו בוגר עד כמה הוא חשוב.
יהי זכרו ברוך!