פרופ' אמריטוס עמרי רנד ז"ל נולד בישראל בשנת 1954. תואר ראשון, טכניון, 1980. תואר שני, טכניון, 1982. תואר דוקטור, טכניון, 1985. 1985-1987, אוניברסיטת מרילנד, ארה"ב. בטכניון מאז 1987. 1993/4 משרד המחקר והניתוח של מערכות מתקדמות של צבא ארה"ב, מרכז המחקר איימס של נאס"א, ארה"ב. פרופסור מאז 2003. מחזיק בקתדרה האקדמית ע"ש שירלי וברט האריס מאז 2005. דיקן הפקולטה להנדסת אווירונאוטיקה וחלל 2006-2010. ראש תוכנית המערכות האוטונומיות של הטכניון (TASP) 2010-2011, פרופסור אורח, מרכז כלי טיס רוטוריים, אוניברסיטת מרילנד, ארה"ב, 2011. מאז 2012 – מנהל מכון שמואל נאמן ללימודים מתקדמים במדע וטכנולוגיה בטכניון. חבר באגודה האמריקאית למסוקים. מעורבותו של פרופ' רנד ז"ל בטכנולוגיית כלי טיס רוטוריים החלה בשנת 1980. הוא קיבל את הדוקטורט שלו בטכניון – מכון טכנולוגי לישראל בשנת 1986. לאחר שהות פוסט-דוקטורט במרכז כלי הטיס הרוטוריים של אוניברסיטת מרילנד, הוא הצטרף בשנת 1987 לפקולטה להנדסת אווירונאוטיקה וחלל בטכניון. בשנים 1993-1994, פרופ' רנד בילה שנת שבתון כחוקר תושב במשרד המחקר והניתוח של מערכות מתקדמות של פיקוד התעופה והכוחות של צבא ארה"ב במרכז המחקר איימס. הוא קודם לפרופסור בשנת 2003. בין השנים 2006 ו-2010, פרופ' רנד כיהן כדיקן הפקולטה להנדסת אווירונאוטיקה וחלל וכראש מרכז המחקר לחלל בטכניון.
פרופ' רנד ז"ל הוא מחבר הספר "שיטות אנליטיות באלסטיות אניזוטרופית" (בהוצאת Birkhäuser Mathematics). ספר לימוד/עיון מקיף זה מתמקד בטכניקות המתמטיות ובמתודולוגיות הפתרון הנדרשות כדי לבסס את יסודות האלסטיות האניזוטרופית ומספק את הרקע התיאורטי לניתוח חומרים מרוכבים. תשומת לב מיוחדת מוקדשת לפוטנציאל של כלי חישוב סימבולי מודרניים לתמוך בפתרונות אנליטיים מורכבים ביותר ותרומתם לקפדנות, לאחידות האנליטית ולדיוק של הגזירה. רוב הספר מוקדש לקורות אניזוטרופיה כללית, קורות מונוקליניות הומוגניות ולא מצומדות, ניתוח מישור וקורה לא הומוגניות, קורות מונוקליניות מצומדות מוצקות וקורות מונוקליניות מצומדות בעלות דופן דקה, אשר כולם ניתנים ליישום ישיר בניתוח להבים מרוכבים.
בין השנים 2001-2007, פרופ' רנד ז"ל שימש כעורך הראשי של Science and Engineering of Composite Materials – פרסום רבעוני המספק במה לדיון בכל ההיבטים הקשורים למבנה ולביצועים בתנאי שירות מדומים וממשיים של חומרים מרוכבים. פרסום זה מכסה מגוון נושאים, כגון מאקרו ומיקרו-מבנה של החומרים, המכניקה והמיקרו-מכניקה שלהם, הזדקנות פיזיקלית וכימית, עייפות, אינטראקציות סביבתיות ומידול תהליכים.
מאז אוגוסט 2000, פרופ' רנד ז"ל מייצג את ישראל כחבר באסיפה הכללית ובוועדת התוכנית של המועצה הבינלאומית למדעי האווירונאוטיקה (ICAS) ונוטל חלק פעיל בוועדותיה.
פרופ' רנד ז"ל הוא המארגן של הסימפוזיון הישראלי השנתי בנושא חומרים ומבנים מרוכבים, המתקיים בטכניון ב-15 השנים האחרונות.
פרופ' רנד ז"ל היה בין יוזמי תוכנית המערכות האוטונומיות של הטכניון (TASP). כיום, התוכנית מורכבת מחמישה מרכזים עיקריים: מרכז ארלין וארנולד גולדשטיין למל"טים ולוויינים, מערכות קרקעיות וימיות בלתי מאוישות, מערכות רפואיות אוטונומיות, רשתות סוכנים אוטונומיות ורובוטיקה ביתית ותעשייתית.
במשך יותר מ-20 שנה, פרופ' רנד ז"ל היה חלק מהסכם ההסכם (MOA) בין ארה"ב לישראל, שם הוא מוביל מחקר בתופעות בסיסיות של כנפי סיבוב, ביניהן: מידול גוף רוטור מצומד, מידול מכניקת טיסה במסוק, ניתוח רוטורים לתכנון ראשוני, ניתוח רפרוף מערבולת, מודל כנף מורכבת של רוטור הטיה, אובדן הספק מינימלי מושרה של רוטור מסוק באמצעות אופטימיזציה של מחזור הדם, תכנון ראשוני על ידי סטטיסטיקה, ורוטורים קואקסיאליים עבור כטב"מים מסוג VTOL. שיתוף פעולה עם חוקרים בצד האמריקאי הוביל לפרסומים משותפים רבים. המחקר בישראל נתמך באופן נרחב על ידי משרד ההגנה הישראלי.
פרופ' רנד ז"ל הוא המחבר והמפתח של קוד המחשב RAPiD (ניתוח רוטורים לתכנון ראשוני). הקוד הוא כלי תכנון ראשוני עבור מסוקים ורוטורים הטיה, והוא מבוסס על מתודולוגיה נומרית מתקדמת. RAPID משמש ככלי בסיסי לניתוח ביצועים ויציבות של כנפי סיבוב באתרים שונים בישראל, בעיקר להמרת תצורות קיימות בקנה מידה מלא לכטב"מים ולחקירת תקלות.
תחומי מחקר עיקריים
תורת כנפי סיבוב, אווירומכניקה של כלי טיס רוטוריים. אלסטיות אניזוטרופית, מבנים מרוכבים. כלי טיס אוטונומיים.