תכנית הקיץ של הפקולטה להנדסת אוירונוטיקה וחלל

31.07.2023

הסתיים בהצלחה מחנה הקיץ הראשון לסטודנטים מהעולם שהתקיים בשיתוף עם בית הספר הבינלאומי. המחנה התקיים השנה בשתי פקולטות נבחרות: ביולוגיה והנדסת אוירונוטיקה וחלל. לתוכנית מחנה הקיץ בפקולטה להנדסת אוירונוטיקה וחלל נבחרו 11 סטודנטים וסטודנטיות ממדינות שונות בהן: אנגליה, ארה"ב, קנדה, וברזיל. הסטודנטים שהתקבלו לאחר שעמדו בקריטריונים שהוצבו, התארחו בשש ממעבדות הפקולטה להתנסות בפרויקט מחקרי. הסטודנטים שהו בקמפוס כשלושה שבועות.

בנוסף לפן האקדמי, הסטודנטים נהנו מתוכנית חברתית עשירה, שכללה בין היתר, טיולים בסופי שבוע לירושלים ותל אביב, בילויים משותפים עם סטודנטים לתארים מתקדמים מהפקולטה, ואירוע סיום חגיגי שכלל ארוחת צהרים עם חברי הסגל המארחים ושיתוף בחוויות מחנה הקיץ וההתנסות במעבדות המחקר.

לדברי הסטודנטים שהשתתפו, החוויה הייתה מעצימה ומעשירה, כזו שתשאיר חותם משמעותי. את מחנה הקיץ הפיקו מטעם הפקולטה להנדסת אוירונוטיקה וחלל פרופ"ח איאן ג'קובי ומזכירת תארים מתקדמים אלה כהן.

תודות למעבדות וחוקרי הפקולטה שאירחו את הסטודנטים:

• מעבדת פילדלפיה לבקרת טיסה של פרופ"ח דניאל זלזו
  • המעבדה לטורבו-מכונות ומעבר חום בראשות פרופ"ח בני צ'וקורל
  • מעבדת הנעה ושריפה בראשות פרופ"ח דן מייקלס
  • המעבדה לחקר מערבולות וזרימות מורכבות של פרופ"ח איאן ג'קובי
  • המעבדה לבעירה ודיאגנוסטיקה של פרופ"ח ג'ו לפקוביץ'
  • המעבדה לאסטרודינמיקה של ד"ר ולדימיר מרטינושי

תודה מיוחדת לבית הספר הבינלאומי בטכניון ולכל מי שהשתתפו מטעם הפקולטה בהפקת מחנה הקיץ, ליוו את המחקר במעבדות, את הפעילות החברתית ודאגו לאירוח בקמפוס הטכניון ופקולטה.

לחצו כאן לצפייה בגלריית התמונות

איחולי המשך לשנה הבאה.