"Aero in the Valley" Program

17.01.2017

ב- 17.01.17 הותנעה תכנית ההעשרה "אווירונאוטיקה בעמק" בכפר הנוער ויצו נהלל.
תכנית זו נבנתה עבור תלמידים אשר התקבלו לתכנית היוקרתית Aniere Elite Academy שקיימת בכפר הנוער ויצו נהלל, מתוך מטרה לחשוף אותם לתכנים מעולם האווירונאוטיקה והחלל.

תכנית זו גובשה עם גורמים שונים וביניהם: מנט"א (המנהל לכ"א טכנולוגי אקדמי בצה"ל), אכ"א (אגף כוח אדם בצה"ל), גורמים בחיל האוויר, גורמים ברפאל, גורמים שונים בכפר הנוער ויצו נהלל וגורמים בפקולטה להנדסת אוירונוטיקה וחלל בטכניון.

התכנית הינה תלת שנתית ומתחילה בהיות התלמידים בכיתה י'.
בשנה הראשונה יסיירו התלמידים במפעלים של חברות מובילות בתחום האווירונאוטיקה וחלל בארץ ובבסיסי חיל האוויר, ישתתפו בסדנת רקטות מים ויאזינו להרצאות מרתקות בתחום האווירונאוטיקה והחלל.
בשנה השנייה והשלישית יוכלו התלמידים לבחור ללמוד את הקורסים "מבוא להנדסת אוירונוטיקה וחלל" וקורס "תעופה ספורטיבית", אשר ניתנים לסטודנטים הלומדים בטכניון.
את הקורסים יעבירו מרצים מהפקולטה.

במהלך אירוע ההתנעה שמעו התלמידים הסברים על תכנית ההעשרה, על תחום הנדסת אוירונוטיקה וחלל ועל פרויקטים בתחום בארץ ובעולם וכן קיבלו הסבר על פרויקט הסטודנטים לתואר ראשון בטכניון בו מתכננים, מייצרים ומטיסים כטב"ם אוטונומי ומשתתפים בתחרות בינלאומית בארה"ב.

התארגנות המרצים בתחילת האירוע                                       התארגנות המרצים בתחילת האירוע

באירוע ההתנעה לקחו חלק דוד חורש, מנהל כפר הנוער ויצו נהלל, אלעד כ., גורם בכיר ברפאל, אורלי רייס, מהנדסת אוירונוטיקה ומנהלת קשרי התעשייה בפקולטה ויבגני גוטניק, מהנדס אוירונוטיקה ומרצה מן החוץ בפקולטה, וכן נכחו גורמים שונים מכפר הנוער ויצו נהלל וד"ר יובל לוי, מנכ"ל חברת ISCFDC ומרצה מן החוץ בפקולטה.

אלעד כ. מרפאל בהצגתו לתלמידים                אורלי רייס מהפקולטה בהצגתה לתלמידים