Dr. Oksana Stalnov – a new faculty

17.05.2016

Oksana Stalnov

ד"ר אוקסנה סטלנוב הצטרפה לפקולטה להנדסת אוירונוטיקה וחלל בטכניון כפרופסור משנה באוקטובר 2015. לאוקסנה תואר ראשון ותואר שני במסלול ישיר (בהצטיינות יתרה) ותואר דוקטור בהנדסה מכנית מאוניברסיטת תל-אביב. במהלך הדוקטורט שלה היא קיבלה מענק נסיעות מקרן מינרווה לבצע ניסויים באוניברסיטת שטוטגרט (גרמניה) ומלגה מקרן ריגר ללימודי הסביבה, על מנת לערוך מחקר ליישום של בקרת זרימה. לאחר הגשת הדוקטורט, אוקסנה קיבלה משרת עמית מחקר במכון למחקר הרעש של חברת איירבוס, באוניברסיטת סאות'המפטון, בריטניה. בחודש פברואר 2015 היא קיבלה את מלגת מארי קירי על מנת לחקור את האווירואקוסטיקה והאווירודינמיקה של רוטורים באוניברסיטה הטכנית של ברלין, גרמניה.

מחקר של ד"ר סטלנוב מתמקד באוירודינמיקה בלתי תמידית ואווירואקוסטיקה של גופים כהים ותמירים כאחד. עבודתה מתבססת על גישה מקורית המשלבת מספר דיסציפלינות לצורך התמודדות עם בעיות מורכבות ממספר כיוונים שונים. האתגר המרכזי הוא שמשוואות מתמטיות המתארות אינטראקציה של הזורם עם מבנה וייצור של גלי קול, לא ניתנות לפתרון בצורה אנליטית ברוב המצבים ההנדסיים, במיוחד כאשר הזרימה היא בלתי תמידית וטורבולנטית. כדי לחזות את התנהגות הזורם והחתימה האקוסטית של הגופים, יש צורך לפתח מודלים מתמטיים אשר מסוגלים לתאר את התנהגות הזורם והרעש במקביל. על מנת לקבל מודלים יעילים, הם צריכים להיות מפותחים בשילוב עם ניסויים במנהרת רוח.