הוצאת Springer היוקרתית הוציאה לאור ספר ערוך המהווה קובץ של 27 מאמרים נבחרים מתוך המאמרים שהוצגו בכנס BarSym 2012 (Itzhack Bar-Itzhack Memorial Symposium on Estimation, Navigation, and Spacecraft Control) אשר נערך בין התאריכים 14-17 באוקטובר 2012 במלון דן פנורמה בחיפה. הכנס לזכרו של פרופ' יצחק בר-יצחק ז"ל נערך בחסות הפקולטה להנדסת אווירונאוטיקה וחלל בטכניון ואיב"א – האיגוד הישראלי לבקרה אוטומטית, שהוא איגוד הבת הישראלי של IFAC, הפדרציה הבינלאומית לבקרה אוטומטית. עורכי הספר הם ד"ר דניאל שוקרון (המחלקה להנדסת מכונות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב), פרופ' יעקב אושמן (הפקולטה להנדסת אווירונאוטיקה וחלל בטכניון), ד"ר ג'ולי תינל ממרכז החלל Goddard של NASA, ופרופ' משה אידן (הפקולטה להנדסת אווירונאוטיקה וחלל בטכניון).
פרופ' יצחק בר-יצחק ("בריץ" או "בריבוע" בפי עמיתיו) היה ממקימי קבוצת הבקרה בפקולטה. הוא היה מבכירי המדענים בעולם בתחום הניווט האינרציאלי, לו תרם רבות מאז כתב את תיזת הדוקטורט שלו בנושא באוניברסיטת פנסילבניה. כמו כן עסק בבקרת חלליות (ספציפית – שערוך מצב זוויתי ומהירות זוויתית של חלליות), וגם בתחום זה נמנה על גדולי המומחים בעולם. יצחק היה חבר פעיל בקהיליית הטכניון, נשא בתפקידים רבי אחריות והיה דיקן הפקולטה בין השנים 1994 – 1993. הוא הנחה משתלמים רבים, ביניהם את פרופ' יעקב אושמן ואת ד"ר דניאל שוקרון, שניים מעורכי הספר. הוא תרם רבות לתעשייה הביטחונית בארץ, ובמיוחד לרפא"ל, לה ייעץ עת פותחה שם מערכת הניווט האינרציאלית הראשונה. בנוסף הוא ייעץ למפעל תמ"מ של התעשייה האווירית, לתעשייה הצבאית, ולחברות נוספות. יצחק שיתף פעולה באופן הדוק עם מרכז Goddard של NASA במרילנד, שם תמך בפרויקטים רבים. הוא היה Fellow של אגודות AIAA ו- IEEE, וזכה בפרסים חשובים. יצחק פרש בשנת 2006 אך המשיך בפעילותו כרגיל והיו לו תכניות רבות. לצערנו הוא נפטר בתשעה במאי 2007, כחצי שנה לאחר שאיבד את רעייתו, נחמה. יצחק היה "מענטש" במלוא מובן המילה, היה לו חוש הומור ייחודי, ורבים מאד נקשרו אליו בכל תחנות חייו.
בכינוס לזכרו של יצחק הוצגו 43 מאמרים אשר הוגשו על ידי 99 מחברים מ- 21 מדינות (כולל ישראל), ועברו שיפוט עמיתים כמקובל. בנוסף הוצגו חמש הרצאות מוזמנות, על ידי גדולי המומחים בעולם בתחומי הכנס: פרופ' מארק באלאס מאוניברסיטת וייומינג בארה"ב, ד"ר הקטור רוטשטיין מרפאל, פרופ' מארק סייקי מאוניברסיטת קורנל, פרופ' ג'ייסון ספייר מאוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג'לס, וד"ר לנדיס מרקלי ממרכז החלל Goddard של NASA. הכינוס, בו השתתפו כ- 100 איש, נפתח על ידי פרופ' פרץ לביא, נשיא הטכניון, ופרופ' טמבור, דיקן הפקולטה דאז. במסגרת הכינוס נערכה ארוחת גאלה חגיגית בנוכחות בניו של יצחק, בה השתתפו למעלה מ- 120 איש, כולל חברי סגל מן הפקולטה. בארוחה ניתנו שתי הרצאות מעניינות על ידי פרופ' מחקר אמריטוס דניאל וייס ועל ידי ד"ר יואב מידן, הדוקטורנט הראשון של יצחק. כמו כן נשאו דברים אנשים נוספים שהיו קרובים או קשורים ליצחק, כולל כמה מן האורחים מארה"ב. בדברים אלו השתקפה דמותו המיוחדת של יצחק, ובמיוחד חוש ההומור שלו.
הגופים העיקריים שתמכו בכינוס היו: AIAA, מרכז גורדון להנדסת מערכות בטכניון, התעשייה הצבאית, רפאל, חטיבת תמ"מ של תע"א, וחיל האוויר האמריקאי. יושבי הראש של הכינוס היו פרופ' יעקב אושמן וד"ר Julie Thienel מ- NASA/GSFC. הכינוס אורגן ע"י ועדה מקומית שכללה את הפרופסורים משה אידן וטל שימא מן הפקולטה, וכן ליאוניד מירקין מהנדסת מכונות ופר-אולוף גוטמן מהנדסה אזרחית.