פרופ' מאיר חנין ז"ל נמנה על האבות המייסדים של הפקולטה.
פרופ' חנין, יליד פולין, הגיע לארץ ב"רגע האחרון", מיד לאחר פרוץ מלה"ע השנייה ב-1940, והחל את לימודיו האוניברסיטאיים במתמטיקה-פיסיקה באוניברסיטה העברית. בשנת 1948 סיים את השתלמותו למגיסטר במתמטיקה-פיסיקה והצטרף לשורות חמ"ד של ימי ראשית המדינה, רפאל של היום. במקבל לעבודתו בחמ"ד, ולאחר שחזר מהשתלמות באוניברסיטת קורנל בארה"ב, הוא ביצע את עבודת הדוקטורט שלו, הראשונה בטכניון בתחום האוירונוטיקה, בהנחייתו של פרופ' סידני גולדסטיין, ממניחי היסודות לפקולטה לאוירונוטיקה בטכניון. עם סיום לימודיו ב-1955 הצטרף כחבר סגל למחלקה לאוירונוטיקה בטכניון ולימים אף שימש כדיקן הפקולטה.
פרופ' חנין היה מורה מעולה ואהוד על הסטודנטים, תרם רבות לעיצוב המסורת של רמת לימודים גבוהה וייחודית במסגרת לימודי המוסמכים והיה מנחה מבוקש, מסטרנטים ודוקטורנטים רבים סיימו את לימודיהם בהנחייתו.
לקריאת הטקסט המלא לחץ כאן
פרס מאיר חנין הבינלאומי (2024)
הפקולטה להנדסת אוירונוטיקה וחלל בטכניון מכריזה על פרס מאיר חנין הבינלאומי לאוירונוטיקה וחלל בסך 10,000 דולר ארה"ב מטעם קרן חנין, לזכרו של פרופ' מאיר חנין ז"ל, שהיה מדען בולט בתחום האווירודינמיקה התיאורטית וחבר הפקולטה להנדסת אוירונוטיקה וחלל בשנים
הפרס מוענק אחת לשנתיים על הישגים מדעיים ו/או טכנולוגיים משמעותיים במדעי התעופה והחלל.
פרופיל מועמדים לפרס:
מועמדים מכל מדינה, ללא הבדל דת, גזע, מין או לאום, חייבים להיות בעלי זיקה כלשהי לטכניון ויכולים להיות מועמדים רק על ידי הבאים: חברי סגל הטכניון, זוכי פרס חנין בעבר, חברי האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, נשיאים וחברי מועצת המנהלים של המכונים להשכלה גבוהה ומנכ"לים של חברות המתמחות במוצרי תעופה וחלל.
דרישות הגשה:
את המועמדויות, יחד עם כל חומר העזר הרלוונטי (קורות חיים, סיכום תרומות מרכזיות ומכתב תמיכה במועמדות), יש להפנות לפרופ' דניאלה רווה, דיקנית הפקולטה להנדסת אוירונוטיקה וחלל, הטכניון, חיפה 32000, ישראל (ae.dean.ad@technion.ac.il)
הפרס יוענק בטקס פקולטי, בו צפוי הזוכה להשתתף באופן אישי ולשאת שתי הרצאות פומביות, בטכניון.
קול קורא לפרס חנין יפורסם בחודש ספטמבר 2025
פרס מאיר חנין (2025)
בשנה העוקבת , שבה לא יוענק פרס מאיר חנין הבינלאומי, תעניק קרן חנין, בהמלצת דיקנית הפקולטה, שתי מלגות לחוקרים צעירים, אחת של 3,000$ לחבר סגל צעיר ואחת של 2,000$ למשתלם לתואר דוקטור.
פרופיל מועמדים לפרס: חבר סגל צעיר ומשתלם לתואר דוקטור
דרישות הגשה: ההצעה צריכה לכלול קורות חיים ורשימת פרסומים, תיאור תמציתי של המחקר ו- 2 מכתבי המלצה.
סטודנטים משתלמים לתואר דוקטור מתבקשים להגיש גם תדפיס ציונים.
קול קורא לפרס חנין יפורסם בחודש ספטמבר 2025
הסטוריית הזוכים בפרס:
2023-יובל דגן
2022-לא ניתן פרס
2021-ואדים אינדלמן ואריאל דרצינסקי
2020-מארק פסאייקי
2019-ג'ו לפקוביץ, ירון בן עמי
2018-אפריים גוטמרק
2017-דן זלזו, פדריקו רויזנר
2016-פרץ פרידמן
2015-בני צ'וקורל, יבגניה גולדה קישיליב
2014-ישראל ויגנסקי