לימודים לתואר מגיסטר להנדסה (ME) ללא תזה

הלימוד במסלול תואר מגיסטר להנדסה ללא תזה יוביל לאחד משני התארים הבאים:

מגיסטר להנדסה בהנדסת אוירונוטיקה וחלל (ללא תזה) – Master of Engineering in Aerospace Engineering

התואר מיועד למשתלמים בוגרי הנדסת אוירונוטיקה וחלל המעוניינים בהעמקת הידע בשטחי התמחותם על ידי לימוד מספר גדול יותר של מקצועות. בנתיב זה מומלצת השתלמות בשטח ראשי מבין השטחים הפקולטיים.

* מגיסטר להנדסה (ללא תזה)Master of Engineering

מסלול זה אמור להעניק עומק ורוחב מקצועיים ללא צורך בכתיבת חיבור מקיף. המסלול מתאים למהנדסים המעוניינים להעמיק, להרחיב ולעדכן את כישוריהם המקצועיים תוך כדי עבודתם.

רישום: טפסי הרישום

תנאי הקבלה:

על מועמד המבקש להתקבל ללימודי מגיסטר ללא תזה בפקולטה לעמוד בתנאי הקבלה הטכניוניים. הוועדה ללימודי תארים מתקדמים בפקולטה שומרת לעצמה את הזכות להתייחס גם לדירוג של המועמד ולזמנו לריאיון אישי.

סיכום תנאי הקבלה:

התואר המוענק תנאי קבלה השלמות
מגיסטר להנדסה בהנדסת אוירונוטיקה וחלל

ממוצע ציונים בתואר ראשון 75 לפחות.

בעל תואר ראשון מפק' אחרת: תתכנה השלמות לפי שיקול דעתה של הוועדה לתארים מתקדמים בפקולטה.

מסטודנט בעל תואר ראשון תלת-שנתי: השלמות בהיקף של 20 נקודות לפחות, ע"פ שיקול הוועדה הפקולטית. תקנה 23.03.

מגיסטר להנדסה בעל תואר ראשון מפק' הנדסית אחרת: אין דרישה להשלמות. השלמות יכולות להידרש ע"י המנחה.

דרישות הלימוד:

על המשתלם ללמוד מקצועות בהיקף 40 נקודות מתוכן פרויקט סיום בהיקף של 6 נקודות.

החל מסמסטר א' (חורף) תשפ"ב כל משתלם לתואר שני (ללא תזה) יידרש ללמוד מקצוע מתמטי מהרשימה שנמצאת כאן. יש למלא את הדרישה בתוך שלושת הסמסטרים הראשונים להשתלמות.

סטודנט המבקש לעבור למסלול מחקרי (עם תזה) נדרש, לפני הגשת הבקשה, למלא את שני התנאים הבאים:

1. לצבור לפחות 12 נקודות בממוצע ציונים של לפחות 85.
  2. למצוא מנחה ויחד איתו להגיש נושא מחקר.

דרישות השלמה בנתיב ללא תזה:

משתלמים אשר אינם בוגרי הפקולטה להנדסת אוירונוטיקה וחלל יידרשו בהשלמות ע”פ המלצת הוועדה לתארים מתקדמים בפקולטה.

לימודים לתואר מגיסטר (ללא תזה)

ייעוץ
המשתלם יהיה חייב באישור מרכז התכנית לגבי מקצועות הלימוד, ושאר פרטי השתלמותו. פניות ניתן להעביר למרכז התוכנית, פרופ"ח דן זלזו: ae.me-coord@technion.ac.il

תכנית הלימודים תואר מגיסטר
התוכנית דורשת צבירת 40 נקודות, מתוכן 34 נקודות הם מקצועות לימוד. יתר שש הנקודות יוקדשו לפרויקט הסיום.

על המשתלם ללמוד 6 נקודות חובה תוך 3 סמסטרים מתחילת ההשתלמות ולבחור שטח ראשי, בו יעשה את פרויקט הסיום וילמד לפחות 15 נקודות. בנוסף, יוכל לקחת עד 9 נקודות בפקולטות אחרות (באישור המנחה)  ואת יתרת הנקודות מרשימת הקורסים של הפקולטה (ברמה 086, 088). נא לעין בטופס תוכנית הלימודים.

הרשמה – תואר מגיסטר להנדסה
ההרשמה מתבצעת באמצעות טופס רישום למקצועות שנמצא באתר בית הספר לתארים מתקדמים.
על המשתלם לשלוח את טופס הבקשה למרכז התוכנית בצירוף טופס תכנית לימודים ME וגיליון ציונים עדכני.
לאחר שאישר וחתם, יש להעביר לטיפולה של רכזת תארים מתקדמים.

פרויקט  הסיום
הפרויקט כולל עבודה עצמית וגם חיבור בכתב. במידת האפשר תינתן גם הרצאה. רצוי שיהיה בפרויקט יסוד של עצמאות מחשבתית או יסוד של סינתזה בכמה שטחים, או סקר ספרותי ביקורתי. במקרה של סקר ספרות יהיה על המועמד לעבור על חומר רב, לצמצם ולהגיש דו“ח כתוב על עבודתו. פרויקט תעשייתי הוא כיוון אפשרי אבל כיוונים יותר בסיסיים או אקדמיים אפשריים גם הם. הפרויקט יהיה בהיקף של כ-250 שעות עבודה נטו ושווה 6 נקודות. הפרויקט אינו צריך להימשך יותר מסמסטר.

טופס הרשמה לפרויקט הסיום –  מספר קורס 88785.

אם מדובר במנחה לפרויקט מהתעשייה יש להעביר בנוסף לטופס הצהרה במייל שאין יחסי עבודה עם המנחה.

הנחיית פרויקט הסיום
הנחיית המשתלמים תהיה על ידי חברי סגל הפקולטה.

סגירת התואר

תהליך סגירת התואר במסלול ללא תיזה מתבצע בשני שלבים:

א.      החלק הראשון במזכירות תארים מתקדמים בפקולטה:

עם סיום צבירת הנקודות ועדכון הציונים בתדפיס (כולל ציון הפרויקט), נא להעביר אלי:

1.      טופס פרטים אישיים מלא (נא לא למלא בכתב יד)

2.      דף שער  של העבודה (שם העבודה צריך להופיע בעברית). אם העבודה בוצעה בשיתוף עם סטודנטים נוספים יש להעביר גם את חלוקת העבודה.

3.      "טופס תכנית הלימודים" מלא, חתום על ידי מרכז תכנית ה ME

בנוסף, יש להזמין אישור מהספרייה המרכזית ע"ש אלישר על כך שאין חובת החזרת ספרים.

יש לשלוח הודעה לדוא"ל  cir@tx.technion.ac.il או  להתקשר לטלפון שמספרו 04-8292504. האישור יועבר אוטומטית למדור מסיימים.

ב.      החומר עובר לטיפולו של מדור מסיימים בבית הספר לתארים מתקדמים.
לא ישלמו שכר לימוד, סטודנטים בנתיב ללא תזה שהתיקים שלהם יגיעו לבית הספר עד ליום 30 לנובמבר / 30 לאפריל. (כאשר כל הציונים מעודכנים, המעמד האקדמי עבר ל"מן המניין" וצורפו כל המסמכים הדרושים לסגירת התואר) מי שיגישו את האישורים לאחר מועד זה, או שהיו בחופשה בסמסטר הקודם, יחויבו בשכר לימוד לאותו הסמסטר (לפי תנאי שכר הלימוד שנקבעו בעת הקבלה).
ראו פירוט באתר שכר לימוד

תאריכים חשובים במשך ההשתלמות (רישום וביטול רישום, בקשות לחופשה וכד')

למידע נוסף ראו פירוט באתר ביה"ס לתארים מתקדמים

טפסים לשימוש המנחה- טופס הערכת פרויקט במסלול ללא תזה"