המעבדה לניווט אוטונומי וחישת עולם (ANPL) נוסדה בשנת 2015 ע"י פרופ"ח ואדים אינדלמן. המחקר במעבדה עוסק בניווט אוטונומי וחישת עולם של רובוט בודד ושל קבוצת רובוטים בתנאי אי ודאות שונים ובסביבה אינה ידועה, בדגש על ביצועי זמן אמת ורמת דיוק גבוהה.
אופי המחקר הינו רב תחומי והוא עוסק, בין היתר, בהיתוך מידע ממספר מדידים, ניווט, לוקליזציה ומיפוי (SLAM) בסביבה נטולת GPS, קבלת החלטות תחת אי וודאות ותכנון במרחב הסתברותי. נושאים אלו נחקרים בהקשר של מגוון רחב של בעיות עבור רובוטים אוויריים וקרקעיים אשר פועלים בסביבות שונות (למשל סביבה עירונית או בתוך בניינים). קבוצת המחקר במעבדה כוללת אנשי צוות מחקר, סטודנטים לתארים מתקדמים וסטודנטים לתואר ראשון ממגוון פקולטות בטכניון, כולל הנדסת אווירונאוטיקה וחלל, מדעי המחשב ומהתוכנית הטכניונית למערכות אוטונומיות (TASP).
מלבד שטח משרדי לביצוע המחקר התיאורטי, המעבדה כוללת גם מתחם ניסויים המצויד במערכת איכון מבוססת מצלמות. מתחם זה מאפשר לבצע ניסויים עם רובוטים אוויריים (רחפנים) ורובוטים קרקעיים ובעזרתם לחקור היבטים שונים של גישות המחקר שמפותחות במעבדה. מערכת האיכון מאפשרת לקבל נתוני אמת על מיקום הרובוטים שמשתתפים בניסוי; נתונים אלו משמשים בעיקר לצורך הערכת ביצועים היות והשערוך עצמו מתבצע בזמן אמת על סמך מידע המתקבל מחיישנים שונים המורכבים על גבי הרובוטים (למשל מצלמות וידאו, מצלמות תלת מימד, מדי טווח מבוססי לייזר ומדידים אינרציאליים). לפיכך, הניסויים אינם מוגבלים למתחם הניסויים ויכולים להתבצע גם בסביבות אחרות (למשל בחוץ).