ב-28 באוקטובר2015 התקיים בפקולטה אירוע לסיכום פרויקט 2015-AUVSI.
פרויקט זה הינו פרויקט גמר של הסטודנטים (פרויקט 7/8) בפקולטה לאווירונאוטיקה והוא נעשה לראשונה במשותף עם הפקולטה להנדסת חשמל.
באירוע השתתפו אנשי התעשיות שתמכו בפרויקט ובכלל זה רפאל, תע"א, אלביט, ועוד. הוזמנו גם תלמידים מבית הספר הטכני של חיל האוויר ובי"ס אורט קרית ביאליק וכמובן אנשי הסגל מאווירונאוטיקה וחשמל והסטודנטים השותפים לפרויקט משתי הפקולטות.
הסטודנטים בפרויקט זה פיתחו, תיכננו, בנו והטיסו מערכת אווירית אוטונומית לסיור וצילום אווירי. המערכת הוצגה בתחרות בינלאומית והגיעה למקום השני !!!
את הפרויקט מנחה דרור ארצי, שגם הנחה את האירוע לסיכום הפרויקט.
דרור פתח את הערב בהסבר קצר על הפרויקט והזמין את פרופ' יעקב אושמן מאווירונאוטיקה ואת פרופ' יואב שכנר מהנדסת חשמל שבירכו במילים חמות את הפרויקט, העושים במלאכה (מנחים וסטודנטים) ואת ההישג יוצא הדופן של הפעלה מוצלחת של המערכת והזכייה במקום המכובד בתחרות בארה"ב.
אחרי הברכות העניקו דרור ארצי ופרופ' אושמן תעודת הערכה לראש הפרויקט – הסטודנט שגיב יערי.
שגיב המשיך את האירוע בהצגה מפורטת של המערכת ותהליך פיתוחה המורכב והאתגרי. חבר הצוות שלומי בושר סייע במתן הסברים על חלקים של המערכת. כלי הטיס והתחנה הקרקעית הוצגו על במת האודיטוריום.
היה ערב מצוין ששילב איכות אקדמית הנדסית עם התרגשות טבעית וספונטנית של מהנדסים צעירים.
ב-9 בנובמבר 2015 השתתף צוות פרויקט AUVSI (משנה שעברה ומשנה זו) בכנס UVID/AUVSI.
לכנס זה, המאורגן בדרך כלל ע"י שבועון ISRAEL DEFENSE, הצטרף השנה גם ארגון AUVSI והוא אחד הכנסים המובילים בתחום כלי טייס בלתי מאוישים.
לאור ההצלחה יוצאת הדופן של המערכת בתחרות בארה"ב (מקום שני בעולם !), קבוצת הפרויקט הוזמנה ע"י המארגנים להציג את המערכת בכנס.
ההשתתפות כללה הצגת כל המערכת, מטוס ותחנות קרקעיות, ע"י הסטודנטים והרצאה קצרה של מנחה הפרויקט, דרור ארצי, בפני מליאת הכנס. בהרצאה שכותרתה Creating the Next Generation of UAV Engineers, הציג דרור את פרטי המערכת וגם כיצד הוא "יוצר" את מתכנני העתיד.
בסוף ההרצאה הוזמנו גם הסטודנטים לבמה ובטקס קצר הוענקה לסטודנטים ולמנחה תעודת הערכה. התעודה הוענקה ע"י Mr. Brett Davis, Vice President of publications and marketing AUVSI Washington ועל ידי מארגני הכנס.
ההשתתפות בכנס היתה מוצלחת ביותר. הסטודנטים הציגו בהתלהבות את המערכת לכל מבקרי הביתן, נפגשו והתייעצו עם כל שאר המציגים, אספו חומר ולמדו על מערכות שאולי ישתלבו בפרויקט בעתיד, וכמובן שמעו הרצאות מעניינות.