The 2019 Shanghai Ranking: Technion Aerospace Engineering Faculty Ranked #25 Worldwide

01.04.2020

הטכניון דורג במקום ה-25 בעולם בהנדסת אוירונוטיקה וחלל ובמקום ה-85 ברשימת 100 המוסדות האקדמיים המובילים בעולם, הדירוג הגבוה ביותר של מוסד ישראלי במדד. כך עולה ממדד שנחאי, המדד המוביל בעולם לדירוג מוסדות להשכלה גבוהה, שפורסם באוגוסט 2019.

ARWU Shanghai Ranking

מאז 2012, מדורג הטכניון בהתמדה ברשימת ה-Top 100  של מדד שנחאי, וב-2019 דורג הטכניון ברשימת 50 המוסדות המובילים בעולם בשני תחומים:

• במקום ה-25 בהנדסת אוירונוטיקה וחלל
  • במקום ה-39 בתחום האוטומציה והבקרה
  • ובין 100 המוסדות המובילים בעולם בארבעה תחומים נוספים – מדעי המחשב והנדסת מחשבים | כימיה | הנדסת חשמל | ומדעי התחבורה

מדד שנחאי, המתפרסם מאז שנת 2003, בוחן את רמת המוסדות האקדמיים בעולם על פי קריטריונים אובייקטיביים ובהם מספר הזוכים בפרס נובל ופרסים יוקרתיים אחרים, מספר המאמרים המדעיים שפורסמו בכתבי העת המובילים Nature ו-Science, וביצועים אחרים באופן יחסי לגודלה של האוניברסיטה. המחקר הסיני היסודי מקיף 1,200 אוניברסיטאות, שמתוכן נבחרות 500 האוניברסיטאות המובילות.

את רשימת 500 האוניברסיטאות המובילות בעולם פותחות שוב האוניברסיטאות  – הרווארד, סטנפורד, קיימברידג', MIT וברקלי.