Dr. Michael Karp – a new faculty

18.10.2020
ד"ר מיכאל קרפ
צולם ע"י נדיה בלקינד

ד"ר מיכאל קרפ הצטרף לסגל הפקולטה ב- 1 באוקטובר 2020, לאחר שסיים את השתלמות הבתר דוקטורנט בקבוצתו של פרופ' פָּרְבִיז מוֹיִן במרכז לחקר הטורבולנציה באוניברסיטת סטנפורד. מיכאל הינו בוגר הפקולטה (תואר ראשון, 2007; מגיסטר במסלול הישיר לדוקטורט, 2013; דוקטורט, 2017). במהלך הדוקטורט זכה מיכאל בפרס הצטיינות מקרן וולף.

מחקרו של מיכאל מתמקד בחקירה תאורטית וחישובית של תופעות פיזיקליות בזרימה, בדגש על מעבר לטורבולנציה. מטרתו היא לנסות להסביר תופעות מורכבות תוך שימוש במספר מינימלי של אלמנטים. בעבודת הדוקטורט שלו פותח מודל בעל מספר מינימלי של אלמנטים להתפתחות מבנים קוהרנטיים בזרימות מעבר וזרימות טורבולנטיות (ראה תמונה שמאלית). במרכז לחקר הטורבולנציה הוא חקר את ההשפעה של עקמומיות פני השטח על מנגנוני אי-יציבות זרימה. במחקרו שפורסם לאחרונה הודגם כי הפרעות אופטימליות לדיכוי ניתוק זרימה ניתנות לקירוב טוב באמצעות תורת היציבות הלינארית (ראה תמונה ימנית). בימים אלו הוא חוקר מנגנוני אי-יציבות של סילונים על-קוליים, עם וללא גלי הלם. תחומי העניין במחקר של מיכאל כוללים אווירודינמיקה, מכניקת זורמים, אי-יציבות זרימה ומעבר לטורבולנציה, בקרת זרימה ומכניקת הטיס.